Публікація

Ув’язненні будуть працювати

Парламентський Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення зміни до деяких законів України (щодо трудової діяльності громадян, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі), внесений народними депутатами С.Матвієнковим та В.Бойком.

Законопроектом пропонується доповнити пункт 2 статі 14 Закону України “Про зайнятість населення” підпунктом: “забезпечення трудової зайнятості працездатних громадян, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі”. А статтю 24 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” доповнити пунктом такого змісту: “створюють умови для забезпечення трудової зайнятості працездатних громадян, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі”.

Комітет зазначив, що прийняття законопроекту сприятиме розвитку трудової зайнятості засуджених, організації їх професійного навчання та подальшої інтеграції у суспільстві, а також дозволить установам виконання покарань за рахунок розвитку виробничої діяльності отримувати додаткові кошти для забезпечення належного рівня тримання засуджених у місцях позбавлення волі.

Секретаріат Ради українських правозахсиних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: