Публікація

Ув’язненого правозахисника Алеся Бєляцького номінували на Нобелівську премію миру

Алесь Бєляцький був номінований на Нобелівську премію миру 2013 року разом з російською правозахисницею Людмилою Алексєєвою. Ініціаторами виступили двоє норвезьких правознавців. Білоруський правозахисник в даний час відбуває тюремний термін в зв’язку зі сфабрикованими політично мотивованими обвинуваченнями в ухиленні від сплати податків.

Алесь Бєляцький – голова правозахисного центру "Весна", що займається захистом та просуванням політичних, культурних та соціальних прав. Він також є віце-президентом Міжнародної Федерації за Права Людини (FIDH).

24 листопада 2011 Першотравневий районний суд Мінська визнав Алеся Беляцкий винним в "ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі" і засудив до чотирьох з половиною років у колонії суворого режиму з конфіскацією майна, "включаючи власність, зареєстровану на ім’я інших людей". Суд також оштрафував правозахисника на суму 721 млн білоруських рублів (приблизно 82,700 доларів) в якості нібито невиплачених податків і 36 млн білоруських рублів (близько 4,100 доларів) за державні витрати.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: