Публікація

USAID розпочинає правозахисний проект «Права людини в дії»

В Україні стартував перший проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у сфері захисту прав людини – «Права людини в дії», який виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.  Основними завданнями проекту є: моніторинг стану прав людини та адвокація; стратегічні судові процеси в справах з прав людини; покращення обізнаності про права людини серед громадян; посилення Освітнього Дому з Прав Людини у Чернігові.

Не зважаючи на теперішні виклики в країні,  Україна має продемонструвати повагу до закону  та прав людини.

У зверненні, Валерія Лутковська, Уповноважена Верховної ради з прав людини,  наголосила на важливості співпраці Омбудсмана, громадських організацій та міжнародних партнерів. «На сьогодні важко уявити роботу Офісу Омбудсмана без активної співпраці із громадськими організаціями, зокрема Українською Гельсінською спілкою з прав людини, –  відзначила пані Лутковська. – Також у нашій роботі стратегічно важливою є співпраця із міжнародними партнерами. Саме модель такого трикутника як Омбудсман – громадські організації – міжнародні партнери є найбільш успішною в захисті та просуванні прав людини в Україні. Я дякую Американському урядові за багаторічну підтримку України в нашій боротьбі за дотримання прав людини».

Пейдж Александр, Керівник Бюро у справах країн Європи та Євразії Агентства США з міжнародного розвитку переконана у історичній можливості зміцнити загальні права людини в Україні. Зокрема вона зазначила: «Я сподіваюся, що з конфлікту і трагедій, що сталися в Україні протягом минулих місяців, повстане демократична, правова держава в центрі Європи. Цей проект USAID сприятиме подальшому розвитку цієї європейської держави шляхом заохочення і культивування культури поваги прав людини, а також створення безпечних умов для роботи правозахисників в Україні».

Фоторепортаж з заходу

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: