Публікація

Управління Пенсійного фонду відмовило чоловікові у пільговій пенсії

Управління Пенсійного фонду України у місті Луцьку відмовило пенсіонеру в зарахуванні до його пільгового стажу майже тринадцяти років роботи на підприємстві. Таке рішення завадило чоловікові отримувати пенсію за віком на пільгових умовах.

З 1981-го і аж до 2009-го року громадянин П. працював на Луцькому заводі синтетичних шкір. Його робочий стаж був безперервним: від слюсаря до електрозварювальника ручного зварювання.

Чоловік розпочав боротьбу за законне право на пільгову пенсію лише декілька місяців тому. З надією відновити справедливість, він звернувся безпосередньо до Управління Пенсійного фонду України у місті Луцьку, однак у проханні перерахувати пенсію йому відмовили. Комісія Головного Управління при пенсійному фонді просто не включила період роботи на Луцькому заводі синтетичних шкір (після перетворення – ВАТ «Луцький завод по виробництву синтетичних шкір «Синтетика» / ВАТ «Синтетика» – авт.) з 23 вересня 1981-го по 30 вересня 1999-го років до пільгового стажу пана П., чим порушила його право на належне пенсійне забезпечення та отримання пенсії за віком на пільгових умовах.

Вирішити цю проблему допомогли юристи Громадської приймальні УГСПЛ. Вони написали позовну заяву, в якій вимагали: встановити факт, що пан П. був зайнятий на виробництві штучних шкір на волокнистій основі у вказаний вище період на Луцькому заводі синтетичних шкір; зобов’язати Управління Пенсійного фонду України в місті Луцьку зарахувати до пільгового стажу чоловіка майже 13 років роботи на підприємстві, що дає йому право отримувати пенсію за віком на пільгових умовах від дня звернення у відповідності з п. «б» ч.1 ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”; а також стягнути з Управління Пенсійного фонду України в місті Луцьку на користь постраждалого понесені судові витрати.

Нещодавно Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс рішення на користь позивача. Відтепер пенсіонер нарешті зможе отримувати заслужену пенсію.

Підготувала Тетяна Карпів, Громадська приймальня УГСПЛ у м. Луцьку

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: