Публікація

Україну навчатимуть, як розглядати справи в суді відповідно до стандартів Ради Європи

Радою Європи спільно з Європейською Комісією, запроваджено ряд навчальних візитів для українських юристів щодо організації діяльності судів. Зокрема – щодо розгляду справ у судах відповідно до стандартів Ради Європи.

Як повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович, з 10 по 12 лютого у Парижі в рамках Спільної Програми Єврокомісії та Ради Європи, а також за участю Інституту підвищення кваліфікації суддів у Національному Інституті Суддів у Парижі відбудуться навчання за участю керівного складу Міністерства юстиції України. У ході візиту заступники Міністра юстиції вивчатимуть особливості стандартів діяльності суду європейських країн. За результатами навчального візиту Міністерством юстиції буде складено звіт з висновками та пропозиціями щодо можливого удосконалення діяльності судів в Україні.

Олександр Лавринович повідомив, що в ході візиту планується розглянути питання функціонування судів касаційної інстанції. Зокрема, процедуру оскарження рішень в касаційному порядку, підстави, строки касаційного оскарження тощо.

Будуть також обговорені стандарти Ради Європи щодо діяльності судів адміністративної юрисдикції. Зокрема, в частині прав та обов’язків суддів, їх процесуальних повноважень, а також особливостей прав та обов’язків сторін процесу.

Олександр Лавринович повідомив, що в рамках Програми передбачено серію навчальних візитів. У ході попереднього візиту, який відбувся 6 та 7 жовтня 2003 року у м. Страсбург, українські фахівці права вивчали питання статусу суддів.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: