Публікація

Українцям заборонили пікетувати Президента. Що б не засмутити пересічних громадян

13 червня окружний адміністративний суд міста Києва заборонив всім без виключення громадянам України проводити акції на вулицях Банкова та Лютеранська.  Заборона встановлена на 7 місяців. МВС вважає, що акції можуть викликати «невдоволення пересічних громадян та мешканців прилеглих будинків». Виходячи з тексту постанови можна припустити, що суддю залякали.

Проте хто це міг зробити? Хто здатен примусити суддю виносити неправосудні, ідіот… незрозумілі рішення? В чиїх інтересах була винесена постанова?

Звісно це зробили ВОНИ, пересічні громадяни. Це вони бояться мирних зборів і не ненавидять, коли пікетують Президента та інших чиновників. Небезпечні, підступні пересічні громадяни!

Можливо саме вони зараз лобіюють норми закону «Про прокуратуру», де бажають взагалі заборонити пікетувати всі установи прокуратури. 

Це вже не перше рішення, яким забороняється проведення акції для всіх під певною державною установою. Теж саме вже було з Генпрокуратурою. Так, в 2012 році мітингувати заборонили з 17 вересня до кінця року. В 2013 ця заборона була встановлена з 1 березня по 30 квітня.

Заборони накладалися і накладаються, тенденція їх поширення зростає з геометричною прогресією. За інформацією партнерства "За свободу мирних зібрань", за 2012 рік суди розглянули 358 справ щодо заборони мирних зібрань і 316 рішень було на користь заборони, причому 124 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за несанкціоновану демонстрацію.

Очевидно, що для судді Келеберди (країна має знати своїх героїв), не мають жодної ваги рішення Європейського суду з прав людини. З його постанови про заборону пікетування під адміністрацією Президента можна припустити, що рішення у справі Вєренцов проти України ще не досягло кабінету цього служителя Феміди. Не потрапило на очі.

Як не потрапила і Європейська конвенція з прав людини. Не сталв підставною для захисту прав пікетувальників і Основний Закон – Конституція України.

P.S. …А тим часом в країні іде дискусія, чи потрібно приймати Закон «Про свободу мирних зборів». І його противники вважають, що Конституції та рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) суддям достатньо. Але вони забувають про «пересічних громадян». Доки рішення будуть прийматися в їх інтересах, право на мирні збори захищене не буде. І змінити це може тільки хороший, ліберальний закон. Як про це наголосили і судді з ЄСПЛ

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: