Публікація

Українці розкажуть ООН про порушення прав людини

Наприкінці жовтня 2012 року Україна звітуватиме перед ООН про ситуацію з правами людини в рамках Універсального періодичного огляду (УПО). Уряд та правозахисники підготували власні версії подій. А що думають про ситуацію з правами людини жителі України? Щоб з’ясувати це, громадські організації за підтримки ПРООН проводять всеукраїнську кампанію "Права людини в Україні: твій голос важливий".

В рамках кампанії українцям пропонуватимуть відповісти на 13 запитань з різних аспектів дотримання прав людини. Наприклад: чи є український Омбудсман незалежним? чи можна ефективно оскаржити незаконні дії працівників міліції?  

Ініціатори кампанії – Центр інформації про права людини та Проект «Без кордонів» Центру «Соціальна дія» – обіцяють, що результати опитування будуть представлені в Женеві на засіданні Ради ООН з прав людини 24 жовтня 2012 року. Саме у цей день країни-учасниці ООН в рамках Універсального періодичного огляду розглядатимуть, як Україна дотримується міжнародних стандартів із захисту прав людини.

Фактично кожен, хто візьме участь в опитуванні, зможе вплинути на покращення ситуації з правами людини в Україні. Адже по завершенню УПО країни ООН надають українській владі  обов’язкові для виконання рекомендації. З урахуванням інформації, яку вони отримають під час УПО.

Опитування відбуватиметься одночасно в інтернеті – на сторінці Центру інформації про права людини, у соціальних мережах, а також у шести містах України (в Києві, Львові, Херсоні, Сімферополі, Сумах та Луганську).

Інформаційна кампанія триватиме до 10 жовтня 2012 року. Запрошуємо вас приєднатися і взяти участь у голосуванні!

Світ дізнається про порушення прав людини в Україні!

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: