Публікація

“Українського диверсанта” Панова засудили до восьми років суворого режиму

Джерело: Центр інформації про права людини

Підконтрольний Кремлю “Верховний суд” Криму 13 липня засудив фігуранта справи “українських диверсантів” Євгена Панова до 8 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

У квітні 2018 року суд перейшов до розгляду по суті справи “українського диверсанта” Панова. Обвинувачений відмовився від угоди з російським слідством, йому продовжили арешт на півроку, до 26 вересня.

Водночас рідні Євгена Панова розцінюють це як шанс на його обмін. «Засудили до восьми, так до восьми. Це великого значення не має. Головне, що ми будемо далі робити. Дає надію, що російська сторона, в контексті договорів про обмін, неофіційно заявляла, що вони не включають в обмін людей, стосовно яких немає вироку. Вирок – це ще один крок до того, що мого брата включать в ці списки», – сказав брат Панова Ігор Котелянець.

У лютому Ігор Котелянець розповів, що російські силовики в Криму примушують обвинуваченого піти на угоду зі слідством. Панов відмовився від угоди.

У серпні 2016 року ФСБ Росії затримала в окупованому Криму групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО “Лефортово”, пізніше – повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами “групи диверсантів”, яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і назвала їх провокацією російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. 16 лютого підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Захтея до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: