Публікація

Українські правозахисники підготували доповідь до CERD щодо расової дискримінації в Криму

Доповідь до Комітету ООН з ліквідації расової дискримінації є альтернативною щодо доповіді Російської Федерації, представленої в травні.

У травні 2016 року для громадськості стала доступною доповідь Російської Федерації щодо виконання вимог Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. У зазначеній доповіді проходить й тема окупованого Криму: «11. После воссоединения Республики Крым и Российской Федерации был предпринят ряд шагов, направленных на решение большого количества межэтнических и межконфессиональных проблем, накопленных в период нахождения Республики Крым в составе Украины».

Враховуючи подібні, вкрай неоднозначні твердження, українські правозахисники підготували Альтернативну доповідь до Комітету ООН з ліквідації расової дискримінації (CERD), в якому виклали власне бачення поточної ситуації в Криму. Користуючись нагодою, УГСПЛ висловлює щиру подяку експертам Кримської правозахисної групи, чия наполеглива праця зробила можливою підготовку зазначеної доповіді.

Нагадаємо, що дещо раніше – у березні 2015 року – до комітетів ООН також подавалася спільна доповідь щодо порушень прав людини в окупованій АР Крим, підготовлена українськими НУО (Кримська правозахисна група, Центр Громадянських Свобод, Центр інформації з прав людини, Регіональний центр прав людини, УГСПЛ та інші).

Ознаймотись з доповіддю російською можна ТУТ, англійською – ТУТ.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: