Публікація

Українські чоловіки вимирають. Буде матріархат. Ура?

У всесвітній день народонаселення (тобто сьогодні) Фонд народонаселення ООН в Україні провів прес-конференцію. Її основною темою став захист прав українських чоловіків, та врятування їх, як виду, від неминучого вимирання. Виявляється, якщо не вжити заходів, то країна невдовзі перетвориться на такий собі філіал російського містечка наречених Іваново, чи стародавньої Амазонії. Всюди будуть самі жінки.

Невблаганна статистика підтверджує занепокоєння експертів. Адже за останніми дослідженнями різниця тривалості життя чоловіків та жінок в 2005-2006 році становить 11 років. Всюдисущі жінки примудряються жити 74 роки, в той час як чоловіки ледь-ледь доживають до 62.

Мало того, жінки примудряються краще адаптуватися в економічних та соціальних умовах. В різних життєвих ситуаціях вони не впадають у відчай і ведуть боротьбу до кінця як справжні…чоловіки. Щодо представників сильної статі, то значна їх частина надає перевагу такому способу вирішення проблеми, як самогубство. Та ж сама статистика фіксує, що кожні 38 чоловіків з тисячі закінчують життя самогубством.

Не зупинилася на страшних прогнозах Наталя Власенко, заступник голови державного комітету статистики України. Картина, що вона змалювала в кількох словах виявилась просто жахливою. «Настане день, коли дівчатам не буде за кого виходити заміж» – зловісно промовила пані Власенко. Після цього в залі можна було спостерігати, як деякі дівчата журналісти (явно не заміжні) зблідли.

> Але не тільки в нас скрутна ситуація з чоловіками. Наша сусідка Росія теж потерпає від цієї проблеми. Та хитрі російські вчені вже розробляють вихід. Чоловіків російські жінки будуть імпортувати з Китаю. Там виявляється, через державну політику, навпаки чоловіків народжується більше, ніж деінде в світі. І незабаром настане час коли їм не вистачатиме жінок.

Українські вчені ще розробок не ведуть. Може тому, що переважна більшість їх чоловіки? Адже серед 12 тисяч 488 докторів наук, лише 2 тисячі жіночої стані. Чоловіків більшість в парламенті, серед держслужбовців вищого рівня і в бізнесі. Може саме це робить смертність серед них настільки високою? Але ж вихід з ситуації можна знайти. Думаю, достойні жінки (а таких, погодьтесь, не мало) будуть не проти отримати більшість в Верховній Раді, крісла високопосадовців тощо, і цим самим допомогти чоловікам нести таку непомірно важку для них ношу. Але ж ні! Борис Воронюк, заступник директора Фонду народонаселення ООН декілька разів наголосив, мовляв, шановні жінки, ви маєте вибирати, або ви в парламенті, але без чоловіків, або ви з чоловіками і не в парламенті. І жінки поки що роблять вибір на користь чоловіків, які кричать що їх потрібно рятувати. Але, можливо, врятувати їх буде легше, отримавши більшість у парламенті.

Марина Говорухіна

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: