Публікація

Українська влада використала російську

Відомий російський правозахисник Людмила Алексєєва дуже негативно оцінила демонстративне втручання Росії у передвиборчий процес в Україні, як з боку російських політтехнологів, так і з боку Президента Росії Володимира Путіна. Про це вона повідомила 26 грудня на прес-конференції „Оцінка виборчої кампанії українськими та міжнародними правозахисними організаціями”. Також вона додала, що рада з того факту, що „участь у виборах президента України для Глєба Павловського було дуже відповідальною роботою, яку він із тріском провалив, і виною тому став український народ”.

Людмила Михайлівна розповіла про висвітлення передвиборчої кампанії російськими ЗМІ, в яких „несподівано став з’являтись досі невідомий пан Янукович, то на Дні народженні Президента, то взагалі будь де”, а також про те, що „в однім із своїх виступів на телебаченні Глєб Павловський досить відверто називав Віктора Ющенка фашистом та нацистом”. На це Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи додав, що коли його запитали про те, хто ж насправді зробив ці вибори, хто видумав цей поділ на погане, зле; захід і схід – то пан Євген відповів, що „це українці придумали як використати росіян, щоб утриматись при владі”.

На закінчення Людмила Алексєєва додала, що „ця революція буде дуже гарним уроком для російської влади, але не в тому сенсі, що вони все зрозуміють і не будуть більше використовувати такі ж самі методи, а вони стануть використовувати їх ще більше. Але це добре, адже чим більше вони будуть закручувати гайки, тим скоріше зітреться різьба і нарешті вже буде неможливо більше так дурити свій народ”.

В той же час сам майстер „чорного піару” Глєб Павловській в своєму інтерв’ю „Газеті.ру” визнав що „Росія повинна серйозно переглянути свою доктрину щодо зовнішньої політики, в тому числі і до країн СНД”, а також зазначив, що в новій політиці „важливим прикладом стане Україна, де ми вже сьогодні починаємо будувати особливі багатополюсні відносини з різними партіями, регіонами, культурними громадами”. Він зазначив, що „тепер прийшов час з’ясувати, які ж цінності ми відстоюємо”. Чи не занадто вже пізно? А своєю виною Глєб Олегович вважає недооцінку саме цього компонента – нез’ясованості які цінності є вагомими для українців.

Вікторія Онищенко

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: