Публікація

Українська прем’єра фільму про Олега Сенцова на Docudays UA

Цієї весни на Docudays UA (24 – 31 березня 2017 року) відбудеться спеціальна подія – показ документальної стрічки «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова.

Світова прем’єра фільму відбулася цього року на Берлінале. Тут, у рамках прем’єри, європейська кіноакадемія закликала російський уряд звільнити українського режисера. Після показу фільму близько 650 глядачів підняли жовті таблички з написом «Free OLEG SENTSOV!».

Процес. реж. Аскольд Куров (1)

Зйомки фільму про незаконно ув’язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова розпочалися в липні 2014 року. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20-ти років ув’язнення. Олега звинувачують у підготовці терактів у Криму, анексованому Росією.

«Назва фільму «Процес» – це не лише судовий процес над Олегом Сенцовим, – поділився в коментарі для Docudays UA режисер Аскольд Куров. – Це також ті процеси, які відбуваються в суспільстві й державі. І «кафкіанського» там і справді багато. Найголовнішим у паралелі з романом Кафки «Процес» є те, що людина стикається із цією машиною і системою, з якою неможливо вступити в жоден діалог. Така система існує та діє за власним сценарієм, і результат заздалегідь відомий. Долі Сенцова й Кольченка наперед визначені, і просто потрібна вся ця вистава, де люди удають суддів і прокурорів».

kinopoisk.ru
kinopoisk.ru

Трейлер фільму «Процес» можна переглянути за посиланням.

Для отримання детальнішої інформації щодо фестивалю та з питань організації інтерв’ю звертайтеся до прес-служби фестивалю на e-mail [email protected].

Cтежте за новинами фестивалю на сайті docudays.org.ua та в соціальних мережах:

facebook.com/DocudaysUA

twitter.com/docudaysua

instagram.com/docudays_ua/

youtubechannel: Docudays UA IHRDFF

Фестиваль – неполітичний та некомерційний.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. У 2016 році на фестивалі було показано 96 фільмів із 43 країн світу. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). ХІV Docudays UA відбуватиметься з 24 по 31 березня 2017 року в Києві.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: