Публікація

Українська Гельсінська спілка з прав людини розширює співпрацю із Координаційним центром з надання правової допомоги

18 квітня керівники двох організацій підписали меморандум про спільну роботу у стратегічних справах.

УГСПЛ та Координаційний центр давно співпрацюють заради захисту прав людини. Сьогодні меморандум про спільну роботу у стратегічних справах став новим етапом наших відносин. Документ підписали виконавчий директор Спілки Аркадій Бущенко та директор Центру Андрій Вишневський.

Багато людей потребують правової допомоги. Щодня виникають випадки, коли права людини вимагають захисту. Щоб зменшити кількість порушень Європейської конвенції та вплинути на законодавство України, а також практику його застосування, ми вирішили спільно відбирати справи, які потенційно можуть мати всеукраїнський вплив.

Визначивши пріоритетні напрями, ми надаємо можливість кожному адвокату звернутися до УГСПЛ за підтримкою. Спільна стратегія в інтересах клієнта буде реалізовуватись адвокатом за допомогою експертів та журналістів. За потреби, після проходження всіх інстанцій, буде подана заява до Європейського суду з прав людини та підготовлені проекти змін до законодавства.

Процедура співпраці у найкоротший термін буде розповсюджена серед адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Ми сподіваємось, що ця ініціатива буде корисна кожній людині, і разом ми зробимо нашу державу кращою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: