Публікація

Українська Гельсінська спілка з прав людини готує заяву до Європейського Суду в інтересах активістки Донецького Євромайдану

Дівчина була затримана в червні 2015 року у м. Донецьк. В полоні її утримували 41 добу. Били, катували голодом, спрагою. Навмисно ускладнювали умови утримання. Погрожували смертю, катуванням матері та бабусі. Мали місто антисемітські висловлювання. Обманом змусили дати кілька неправдивих інтерв’ю ЗМІ ДНР та Росії за підготовленим сценарієм в обмін на свободу.

Експерти УГСПЛ здійснили моніторинговий візит до Дніпропетровська, де зустрілися з постраждалою для встановлення та документування обставин, аби підготувати справу до розгляду у Європейському суді з прав людини.

Зі звітом за результатами візиту можна ознайомитись ТУТ

 

Візит здійснено в рамках проекту «Права людини в дії» завдяки щедрій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст публікації не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: