Публікація

Українська Гельсінська спілка стала жертвою судового переслідування, яке розпочала Федерація профспілок України

28 листопада 2007 року УГСПЛ опублікувала на своєму сайті звернення Національної Конфедерації профспілок України (КПУ) під назвою «Національна конфедерація профспілок України звинуватила Федерацію профспілок (ФПУ) України у Корупції». Текст опублікованого звернення тут: /index.php?id=1196282422 .

В своїй заяві КПУ звернулася до Президента, Генерального прокурора, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ з вимогою провести широкомасштабне розслідування корупційних, на думку Конфедерації, дій вищого керівництва ФПУ.

Публікуючи це звернення Українська Гельсінська спілка з прав людини виходила з того, що інформація, про яку йдеться, є суспільно важливою, та повинна бути доступною громадянам України для обговорення. Тим більше звернення, про яке йде мова, було відкритим, і потрапило до всіх посадових осіб, яким адресувалося.

Не погоджуючись з позицією УГСПЛ, ФПУ звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом до КПУ та Української Гельсінської спілки з прав людини. Федерація вимагає визнати відомості, що містилися у зверненні КПУ такими що принижують ділову репутацію. А також відшкодувати моральну шкоду в розмірі 10 тис. грн. та відкликати звернення Президенту України.

Слід звернути увагу, що з моменту опублікування звернення (28.11.2007 року) і по сьогодні до Української Гельсінської спілки не було жодних звернень від ФПУ з проханням розмістити на сайті спростування, чи висловити позицію цієї організації з питань, що були порушені в зверненні. Замість цього Федерація вирішила звернутися до суду, і притягнути УГСПЛ в якості відповідача по справі, витрачаючи на це кошти членів профспілки.

Представляти УГСПЛ в суді буде відомий адвокат В’ячеслав Якубенко. Подробиці з зали засідань шукайте на нашому сайті!

Наостанок, хочеться поставити питання. Чому ФПУ вимагає відкликання звернення, яке було направлене САМЕ Президенту, хоча в тексті йдеться по те, що воно адресовано і Генеральному прокурору, і Службі безпеки, і Міністерству внутрішніх справ?

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: