Публікація

Українська Гельсінська спілка на нараді ОБСЄ в Варшаві оприлюднила факти порушень Україною прав людини

Триває щорічна нарада ОБСЄ в Варшаві, присвячена людському виміру, в якій Українська Гельсінська спілка з прав людини бере активну участь.

Нарада є тією платформою, на якій представники НДО та урядів можуть нарешті зустрітись, та поговорити про ситуацію з правами людини у своїх країнах. Саме тут жінки з Киргистану можуть розказати про гендерні проблеми в країні та зпропонувати шляхи їх вирішення. І вони впевнені, що будуть почуті. Адже за діалогом урядів та НДО спостерігають представники ОБСЄ та країн, що входять до складу цієї міжнародної організації.

Тут білоруські громадські організації можуть підняти голову і сказати що хочуть бачити свою країну в Європі. Що білоруські суди не є справедливими, а керівництвом країни порушуються права та свободи людей. Представники уряду ж змушені слухати це, не маючи змоги відразу кинути за грати кривдників режиму.

Під час наради Українська Гельсінська спілка за прав людини оприлюднила та довела до відома міжнародній громадськості факти стосовно порушення Україною своїх зобов’язань у сфері прав людини.

З текстом документів ви зможете ознайомитись тут: “Свобода думки, совісті та віросповідання в Україні”  doc-file (57.856 kb) – англійською; 

“Свобода від тортур та та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання”doc-file (88.064 kb) – англійською; 

Специфічні аспекти права на справедливий суд в Україні”doc-file (110.08 kb) – англійською;

Дотримання прав біженців в Україні: справа Л. Сусароваdoc-file (37.888 kb) – російською.


Також УГСПЛ оприлюднила результати громадського моніторингу діяльності Уповноваженого з прав людини в Україні.

 

Марина Говорухіна

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: