Публікація

УГСПЛ звітує на П’ятому Національному Жіночому Форумі з ВІЛ та СНІД

Сьогодні, 16 жовтня 2019 року, УГСПЛ звітує на П’ятому Національному Жіночому Форумі з ВІЛ та СНІД, який проводиться в Києві з 15-го по 17 жовтня. 

Це вже п’ятий Форум, який проводить БО “Позитивні жінки”. Щороку він збирає близько 70 осіб – це активістки та активісти, які працюють у сфері ВІЛ та гендерної рівності, міжнародні фахівці, правозахисниці та правозахисники. Цього року до Форуму приєдналися активістки з Грузії, Таджикистану, Росії.

Послання цьогорічного Форуму: “Ми більше, ніж пацієнтки”.

З програмою Форуму можна ознайомитись за посиланням.

Метою Форуму є активізація ролі жінок у формуванні національної політики і стратегій у відповідних заходах щодо протидії розповсюдженню ВІЛ, гендерної рівності та протидії насильству.

УГСПЛ вже другій рік співпрацює з Благодійною Організацією «Позитивні жінки» в рамках виконання проекту «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз».

Головні тези звіту УГСПЛ

Інформація мережі приймалень УГСПЛ

Сьогодні безоплатну правову допомогу люди, що живуть з ВІЛ/СНІД, уразливі до зараження ВІЛ та хворі на туберкульоз можуть отримати у мережі громадських приймалень УГСПЛ у 13 містах України. Кількість звернень: з 1.01.2019 по сьогодні 15.10.2019 – 357 звернень.

Міжнародна комунікація (справи в ЄСПЛ):

Справа пані В.

Протягом часу з 16 січня 2019 року по 22 лютого 2019 року, тобто впродовж 37 діб заявниця була позбавлена свободи без жодної юридичної підстави.

Юристи УГСПЛ провели Досудову підготовку. Проведена підготовка звернення до ЄСПЛ на порушення прав, передбачених ч. 1 ст. 5 Конвенції.

Справа пані Х.

Протягом часу з 16 січня 2019 року по 31 січня 2019 року, тобто впродовж 15 діб заявниця була  позбавлена свободи без жодної юридичної підстави.

Досудова справа. Проведена підготовка звернення до ЄСПЛ на порушення прав, передбачених ч. 1 ст. 5 Конвенції.

Наказом МОЗ від 22.04.2019 № 933, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 травня 2019 року за № 506/33477, внесені зміни до додатку 1 до Порядку направлення жінок для проведення першого курсу лікування безплідності методами допоміжних репродуктивних технологій за абсолютними показаннями за бюджетні кошти.

На громадське обговорення винесено проект наказу Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20 серпня 2008 року № 479 (Про затвердження Переліку захворювань, за наявності яких особа не може бути усиновлювачем)».

Українська Гельсінська спілка з прав людини виконує проект «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: