Публікація

УГСПЛ взяла участь у зустрічі з представниками Робочої групи ООН з питань насильницьких зникнень

Зустріч Робочої групи з неурядовими організаціями відбулась у Києві 11 червня 2018 року

Українську Гельсінську спілку з прав людини під час зустрічі представляла юрист Центру стратегічних справ УГСПЛ Віталія Лебідь.

Експерти ООН з насильницьких зникнень перебувають в Україні з візитом з 11 до 20 червня. Їхня мета – вивчити заходи, які держава вжила, щоб не допустити та насильницькі зникнення. Члени Робочої групи збиратимуть інформацію про випадки зникнень, зустрічатимуться з родичами зниклих осіб, представниками влади, громадянського суспільства та міжнародної спільноти.

Серед тем, яких торкнулась дискусія, були правове регулювання випадків зникнень осіб на окупованих територіях, законопроект щодо зниклих безвісти (№5435), слідчі ізолятори СБУ, та рівень ефективності розслідувань, які проводять правоохоронні органи.

«Сподіваємося, що представники ООН врахують коментарі неурядових організацій, та їх рекомендації державі сприятимуть покращення ситуації, зокрема щодо підвищення ефективності розслідування випадків насильницьких зникнень на Сході України», – відмітила Віталія Лебідь.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: