Публікація

УГСПЛ взяла участь у зустрічі НГО з експертами ЄС щодо викликів громадському сектору в Україні

Джерело та фото – Європейський простір

У Києві відбулась зустріч представників громадських організацій у Представництві Євросоюзу в Україні щодо обговорення різних аспектів Огляду Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства, підготовленого експертами спеціального Проекту ЄС

Європейський Союз оновлює Дорожню карту для взаємодії із громадянським суспільством. У зв’язку з цим експерти Проекту ЄС для розвитку громадянського суспільства розробляють огляд Національної стратегії, який має наблизити в пріоритетах ці два важливі для громадського сектору документи.

Представники низки громадських організацій обговорили з експертами ЄС основні виклики громадському сектору в Україні. У зустрічі зокрема взяли участь Українська Гельсінська спілка з прав людини, ІСАР «Єднання», Український незалежний центр політичних досліджень, Український форум благодійників, Творчий центр ТЦК та інші.

Серед питань, що були обговорені з експертами ЄС – відсутність солідарної позиції громадських організацій у виборюванні сприятливого середовища, питання фінансування, підзвітності, наявність квазі-організацій, активізація радикальних груп. Останній виклик озвучив Михайло Тарахкало, директор Центру стратегічних справ УГСПЛ. Він зазначив, що на перший план виходять організації, які не пропонують конструктивних рішень, а різного виду парамілітарні радикальні організації, що діють шляхом застосування насильства.

«І якщо держава прямо не підтримує їх, то принаймні з мовчазної згоди все це відбувається. Те що ми бачили останнім часом – це масові напади на ромів. Це не нова проблема для України, але на це просто закривають очі», – заявив він.

Михайло Тарахкало, директор Центру стратегічних справ УГСПЛ

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: