Публікація

УГСПЛ взяла участь у семінарі «REActPro» щодо ознайомлення із новою онлайн системою моніторингу та оцінки прав людини в рамках програм Глобального Фонду боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією

2 – 4 квітня 2019 у місті Київ юристи УГСПЛ взяли участь у навчальному семінарі «REActPro», який був організований НГО Frontline AIDS в рамках програм Глобального Фонду боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

На семінарі присутні були ознайомлені з новою онлайн системою моніторингу та звітності «Wanda».

Програма «Wanda» – це онлайн система моніторингу та звітності, яка була розроблена з використанням програмного забезпечення DHIS2. DHIS2 – це програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом, що дозволяє урядам та організаціям займатись збором, управлінням та аналізом даних у сфері охорони здоров’я та в інших сферах. Програмне забезпечення DHIS2 використовується міністерствами охорони здоров’я у країнах всього світу, а також такими організаціями, як MSI, PEPFAR, PSI та IPPF.

Програма «Wanda» – це веб-система (DHIS2), що дозволяє партнерам відслідковувати і документувати випадки зловживання та порушення прав людини. З програмою «Wanda» можна ознайомитись, використовуючи звичайний комп’ютер/ноутбук, а також через мобільний додаток на мобільному телефоні з операційною системою «Android» чи на планшеті. Цією програмою можна користуватись як в режимі «онлайн», так і в автономному режимі.

Потенційні переваги програми «Wanda» у  проекті «REActPro»

1.      Докази, надані в режимі реального часу, корисні для прийняття стратегічних рішень та планування. Постійне опитування щодо даних з прав людини є надзвичайно важливим для розробки програм у сфері прав людини та адвокаційних планів. «Wanda» надасть докази в режимі реального часу для прийняття своєчасних та обґрунтованих рішень.

2.      «Wanda» забезпечить центральне зберігання усіх доказів щодо зловживань та порушень прав людини (отриманих в процесі рутинного моніторингу), а також відслідковуватиме прогрес щодо показників моніторингу та оцінки прав людини в рамках програм Глобального Фонду боротьби із СНІДом.

3.      «Wanda» дасть змогу порівняно швидко і легко аґрегувати й порівнювати кількісні та якісні дані, надані партнерами. Хоча якісні дані ніколи не можуть бути аґреговані автоматично, програма «Wanda» може допомогти об’єднати дані та запропонувати різні підходи до їх аналізу.

Цілі семінару «REActPro»

По завершенню семінару, присутні матимуть чітке розуміння щодо:

·        зловживань та порушень прав людини;

·        технік проведення інтерв’ю – розуміння того, як отримати історію щодо прав людини;

·        як ввести дані щодо випадків зловживань та порушень прав людини у програму «Wanda»;

·        як переглядати, аналізувати та створювати звіти з даних щодо прав людини у програмі «Wanda».

Українська Гельсінська спілка з прав людини виконує проект «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: