Публікація

УГСПЛ взяла участь у Міжнародній конференції щодо захисту цивільних під час збройного конфлікту

Конференція «Захист цивільного населення під час збройного конфлікту» відбулась у Києві 10 та 11 квітня 2018 року

Конференція 10-11.04.18-УГСПЛ

Проблеми надання допомоги мирному населенню стали основною темою ІІІ Міжнародної конференції з питань цивільно-військового співробітництва «Захист цивільного населення під час збройного конфлікту». Представники Української Гельсінської спілки з прав людини взяли участь в обговоренні питань, пов’язаних з поточною ситуацією в ОРДЛО, та роллю громадського сектору у налагодженні пост-конфліктного життя місцевих громад.

Спільно з колегами з ГО «Право на захист», у рамках панельної дискусії, ми окреслили проблеми фіксації збитків, завданих нерухомості в зоні конфлікту, а також механізмам взаємодії неурядових організацій та військово-цивільних адміністрацій у процесі відшкодування завданої шкоди.

Конференція 10-11.04.18

Окрему увагу учасники дискусії приділили відсутності методики об’єктивної оцінки фізичної шкоди, отриманої жертвами конфлікту, а також розробки довгострокових планів взаємодії органів влади з інститутами громадянського суспільства. Основними напрямками взаємодії може стати надання безоплатної правової допомоги мирному населенню, розробка нормативної бази та законопроектів; документування фактів грубих порушень прав людини під час збройного конфлікту.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: