Публікація

УГСПЛ виграла справу проти Пенсійного фонду

До громадської приймальні Спілки у Рівному звернувся працівник виправної колонії. Чоловік перестав отримувати пенсію згідно Закону, що передбачає припинення виплат працюючим пенсіонерам. Втім, той самий Закон також зазначає, що це обмеження не може стосуватись осіб, які проходять військову службу або перебувають на посадах у Державній пенітенціарній службі України.

Після безрезультатних звернень до Пенсійного фонду, Мінсоцполітики та народних депутатів, Олександр Лавренчук вирішив піти до громадської приймальні УГСПЛ. За словами юриста Марії Цип’ящук, Пенсійний розуміє під ДПтС в Законі виключно центральний апарат в Києві. В той час, як перехідні положення жодним чином не деталізують визначення «Державна пенітенціарна служба».

Також Марія Цип’ящук зазначила, що вважає цю справу стратегічною, оскільки тут питання полягає в тому, наскільки норма, якою керується Пенсійний фонд, є конституційною. За її словами,  в Україні багато людей працюють на державній службі за низьку заробітну плату, в розрахунку на те, що вони зможуть раніше вийти на пенсію та отримати два джерела доходів. Позбавлення їх такої можливості, на думку юриста, є порушенням конституційних прав цих людей.

На сьогодні Рівенський районний суд постановив визнати дії Пенсійного фонду України щодо Олександра Лавренчука протиправними.

Докладніше про цю історію читайте у матеріалі журналіста УГСПЛ Олега Шинкаренка.

 

фото: ukurier.gov.ua 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: