Публікація

УГСПЛ відстояла в Укрзалізниці потяг Львів-Київ (№ 360-359)

Напередодні святкування нового року Укрзалізниця зробила неочікувано приємний сюрприз для українців. У відповідь на звернення УГСПЛ про скорочення соціально значущих маршрутів поїздів було отримано відповідь, в якій чиновники зазначили наступне: “Враховуючи соціальне значення курсування зазначеного вами у листі поїзда № 360/359 Львів-Київ збережено”.

До вашої уваги текст відповіді
Відповідь Укрзалізниці

Що ж робити мешканціям тих регіонів, де потяги все ж скорочуть? На це запитання дав відповідь Максим Щербатюк, юрист УГСПЛ :

“Слід відзначити, що одним із основним аргументів Укрзалізниці щодо скорочення кількості поїздів є велика заборгованість облдержадміністрацій за перевезення пільгових категорій громадян.  Також зазначається, що при погашенні цієї заборгованості Укрзалізниця готова  зберегти соціально значущі маршрути.

А отже, фактично Укразалізниця перекинула відповідальність за скорочення кількості поїздів на облдержадміністрації.  І, відповідно ,на сьогодні є сенс звертатися до цих державних органів з метою погашення заборгованості,  що надасть можливість зберегти транспортне сполучення для мешканців конкретної території”.

Також  Українська Гельсінська спілка з прав людини продовжує очікувати відповідь Антимонопольного комітету України щодо скорочення Укрзалізницею кількості поїздів на соціально значущих маршрутах.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: