Публікація

УГСПЛ та Центр «СІМ» представили законопроект щодо реєстрації актів цивільного стану в окупації

Правозахисники презентували власні зауваження до існуючого законопроекту 25 січня у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб

У круглому столі «Шляхи усунення дискримінації у сфері реєстрації фактів народження та смерті осіб на окупованих територіях України» взяли участь представники органів державної влади, зокрема МінТОТу та прокуратури АР Крим, а також експерти  низки правозахисних громадських організацій.

Фото з фейсбуку Анни Рассамахіної
Фото з фейсбуку Анни Рассамахіної

Аналітик Центу правових та політичних досліджень «СІМ» Андрій Гнида та юристи Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Тимочко і Анна Рассамахіна презентували дослідження «Перешкоди в реалізації прав і свобод на окупованій території Кримського півострова та тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей». Також правозахисники представили власну версію законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження адміністративної процедури державної реєстрації актів цивільного стану, якщо такі акти відбулися на тимчасово окупованій території України». Ознайомитись із нею можна за посиланням у вигляді порівняльної таблиці.

Проект «Усунення дискримінації громадян України при реєстрації фактів народження та смерті, що відбулись на тимчасово окупованій та не контрольованих Урядом територіях України» реалізується за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: