Публікація

УГСПЛ розширює комунікацію з вишами: майже півсотні майбутніх юристів ознайомились з концепцією перехідного правосуддя

Фото: Київський кооперативний інститут бізнесу і права

13 червня 2018 року експерт аналітичного напрямку УГСПЛ, доктор юридичних наук Алла Блага відвідала Київський кооперативний інститут бізнесу і права. Аналітик зустрілась зі студентами 2 курсу – майбутніми правознавцями, та розповіла про основні напрями діяльності Української Гельсінської спілки з прав людини і новітні тенденції у сфері захисту прав людини.

Особливу увагу Алла Блага акцентувала на аналізі проблеми перехідного правосуддя, пов’язаної з перспективами повернення окупованих територій. Зокрема, під час дискусії учасники обговорили важливі для фахівців у галузі права питання щодо процесу притягнення винних у масових порушеннях до відповідальності та їх покарання за вчинені злочини, відшкодування жертвам завданої їм шкоди, встановлення істини; повного розслідування порушень, які мали місце в період конфлікту або мали репресивний характер; інституційних реформ державних органів, суду, органів охорони правопорядку, збройних сил і їх очищення, які мають гарантувати, що такі порушення більше не повторяться.

Серед інших проблем, які зацікавили студентів та були висвітлені під час зустрічі, були також стан і проблеми забезпечення гендерної рівності в Україні, специфіка жіночої злочинності, правозахисна діяльність неурядових організацій.

Ми вдячні за ініціативу проведення цього заходу керівникові навчальної практики, доктору юридичних наук, професору кафедри права Київського кооперативного інституту бізнесу і права Олексію Станіславовичу Проневичу, та за підтримку його проведення ректору ККІБП, доктору економічних наук, професору Тетяні Григорівні Камінській.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: