Публікація

УГСПЛ розповіла суддям про захист прав людей, що живуть ВІЛ та хворіють на туберкульоз

5 листопада 2018 року у Києві відбулась зустріч за сніданком для суддів на тему «Права людини в контексті ВІЛ та туберкульозу»

ПРООН в Україні організувала зустріч для суддів щодо захисту прав людини в контексті ВІЛ та туберкульозу. ПРООН в Україні сприяє верховенству права та правам людини,  приділяючи особливу увагу вразливим групам населення. Так ПРООН працює над усуненням юридичних перешкод щодо лікування ВІЛ та туберкульозу, а також дискримінації ЛЖВ та дотичних груп.

Основною цільовою аудиторією зустрічі були судді Верховного та Конституційного судів України, а також Апеляційного суду м. Києва та Апеляційного суду Київської області. Серед тем, які були представлені під час сніданку – цілі сталого розвитку з метою розповсюдження ідей, передбачених порядком денним Цілей 2030 року в контексті прав людини та закону; додаток до Рекомендацій “ВІЛ та законодавство” з акцентуванням уваги на правах людей, що живуть з ВІЛ, ключових груп населення, а також хворих на туберкульоз; основні положення національного законодавства, які регулюють питання ВІЛ та туберкульозу в Україні та інші.

Виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко
Суддя Верховного суду Аркадій Бущенко, директор ЦСС Михайло Тарахкало та Наталія Козаренко. координатор мережі громадських приймалень УГСПЛ

Українська Гельсінська спілка з прав людини співпрацює зі Всеукраїнською мережею ЛЖВ. Юристи УГСПЛ надають безоплатну правову допомогу людям, що живуть з ВІЛ, хворим на туберкульоз та дотичним вразливим групам. Також Спілка веде і стратегічні справи з цієї тематики. У зустрічі взяли участь виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко, директор Центру стратегічних справ Михайло Тарахкало та координатор мережі громадських приймалень Наталія Козаренко. Серед тем, які підняли експерти на зустрічі – справи, пов’язані із публічним розголошенням ВІЛ-статусу під час судових спорів; дотримання прав людини людей, що живуть з ВІЛ та хворих на туберкульоз – у місцях позбавлення волі та у психоневрологічних установах; законодавчі ініціативи на захист прав людини тощо.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: