Публікація

УГСПЛ робить подання до Міжнародного кримінального суду щодо злочинів стосовно зниклих безвісті восени 2014 року бійців ВСУ

Фото: ГО “Батальйон національного захисту “Кривбас”

В червні 2019 року буде закінчено розслідування Центру документування УГСПЛ, щодо зниклих безвісті шістьох бійців ВСУ. Інцидент стався восени 2014 року.

Під час спільної з Громадським телебаченням роботи по проекту, щодо серйозних порушень норм МГП в зоні збройного конфлікту, Центром документування УГСПЛ було опитано та задокументовано свідчення родичів та очевидців. Факти тяжких злочинів щодо полонених військовослужбовців 40 батальйону територіальної самооборони стануть основою для подання до Міжнародного кримінального суду.

Їх рідні та побратими не втрачають надію на повернення.

Дивіться анонс сюжету спільної роботи Центру документування УГСПЛ та Громадського телебачення.

 

Проект реалізовується в рамках спільного конкурсу Міжнародного фонду «Відродження» та Програми розвитку ООН за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії «Подолання безкарності за масові порушення прав людини та інші міжнародні злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: