Публікація

УГСПЛ приєдналася до запуску всеукраїнської мережі колективної безпеки «захисТИ»

30 листопада 2018 року о 12:00 в Українському кризовому медіа-центрі – відбулася презентація системи колективної безпеки активістів «захисТИ».

Ми створюємо відкритий список людей, які роблять важливі для суспільства справи і потребують захисту. Ідея у тому, щоб запобігати нападам і тиску, а не лише реагувати на них.

Проект стартує за ініціативи Руху “Визволення” та за участі організацій-партнерів: Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), Тернопільської правозахисної групи та мережі адвокатів-волонтерів.

Відео презентації

Доєднатися може кожен, хто відстоює суспільне благо і готовий приходити на допомогу іншим. Для цього варто просто заповнити анкету:

Посилання:

  1. Для того, щоб потрапити до Відкритого публічного списку захисту, потрібно заповнити анкету: https://goo.gl/forms/d3E9ntRpF4mnIiN22
  2. Для тих, хто може надавати юридичні консультації/адвокатський захист: https://goo.gl/forms/q9vKMhLykU0tL0an2
  3. Публічний список тих, кого захищаємо: https://docs.google.com/document/d/1MGurQyq_aRHkRCaOdnOUDVSl5x0DyldMeDkUeQ81930/edit

Мережа колективної безпеки “захисТИ” – це платформа запобігання і реакції щодо будь-яких нападів та утисків активістів.

Як це діє? – ми створюємо відкритий список активістів України  для попередження нападів та утисків на них. Ми віримо, що публічність та привернення уваги до діяльності конкретних діячів допоможе запобігти ймовірному нападу. У випадку погроз, переслідувань та нападів ми забезпечуємо юридичну, психологічну і фінансову допомогу. Всі охочі активісти, що відчувають себе в зоні ризику через громадську діяльність, попередньо заповнюють анкету на включення до мережі захисту. У разі небезпеки члени мережі звертаються за наданими контактами та повідомляють про небезпеку.

  Яке завдання мережі:

  • Протидіяти нападам.
  • Захищати активістів, які постраждали.
  • Об’єднувати зусилля активістів, юристів та всіх громадян для захисту громадських прав та свобод.

Закликаємо приєднуватися всіх, хто може захищати тих, кому потрібен захист!

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: