Публікація

УГСПЛ підтримує проект «Діти малюють казку»

Журналіст і письменник Олег Шинкаренко та адвокат Олена Сапожнікова створюють книжку з малюнками дітей, що опинились в складних умовах

Проект розпочався на початку січня, коли його автори придбали книжки для дітей-художників у подарунок за їхні малюнки.

1

Перший автор проекту — письменник та журналіст Олег Шинкаренко — розпочав писати казковий серіал про сову Софію, яка допомогає лісовим звірям вирішити їхні проблеми. За його словами, всі лісові неприємності дуже схожі на конфлікти, з якими щодня стикаються і самі діти. Після публічного читання діти-слухачі створюють до казки ілюстрації, які автори відбирають для книжки. Збірку планують видати в одному українському видавництві.

4
Олег Шинкаренко

Зараз проект фінансують його засновники — Олег Шинкаренко та Олена Сапожнікова. До проекту також долучилась письменниця та правозахисниця Лариса Денисенко та Українська Гельсінська спілка з прав людини. Автори запрошують до ініціативи письменників, художників, партнерів та донорів. Підтримати проект можна фінансово, переказавши кошти на картку Приватбанку 5168-7573-1634-5554 (мета переказу — «Діти малюють казку») або передати книги для дітей після узгодження назв.

5

Контактувати з авторами можна на сторінці проекту у Фейсбуці.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: