Публікація

УГСПЛ підписала Меморандум про співпрацю з ДОУ «Навчально-методичний центр з питань якості освіти»

Меморандум був підписаний 28 березня 2018 року

Державна освітня установа «Навчально-методичний центр з питань якості освіти» забезпечує роботу Акредитаційної комісії України, надаючи їй організаційні послуги. АКУ є постійно діючим колегіальним органом Міністерства освіти та науки, котрий забезпечує додержання вимог до атестації та акредитації вищих, професійно-технічних навчальних закладів і закладів післядипломної освіти.

Ігор Лікарчук, Сергій Буров та Олександр Павліченко
Ігор Лікарчук, Сергій Буров та Олександр Павліченко

Основною метою Меморандуму є співпраця у створенні ефективної та функціональної системи освіти, що базуватиметься на правах людини. Спільно ми плануємо забезпечувати реформування системи освіти, виконання Плану дій Національної стратегії у сфері прав людини, а також виконання Загальнодержавної програми з освіти у сфері прав людини.

Зокрема, ми вироблятимемо механізми координації дій для впровадження змін у сфері навчання та дотримання прав людини в системі освіти. У рамках співпраці ми сприятимемо громадським ініціативам, які налагоджуватимуть конструктивний діалог між громадянським суспільством і державними інституціями. Підтримка цілей і дій Меморандуму відбуватиметься у рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Павліченко
Олександр Павліченко та Олександра Козорог, координаторка з формальної освіти ВОП «Розуміємо права Людини»

«Ця зустріч є новим відкритим вікном можливостей. Через оцінку якості підручників ми матимемо можливість оцінити дотримання принципів недискримінації та поваги до прав людини в цілому у тексті посібників з різних дисциплін», – заявив Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини.

Лікарчук
Ігор Лікарчук та Ірина Гашенко

«Ми очікуємо об’єднання зусиль громадськості, і наших зусиль, у формуванні нової технології експертизи підручників, результатом запровадження якої повинно бути надходження до закладів освіти нових підручників, які відповідають сучасним вимогам, сучасному рівню наукових знань», – зазначив Ігор Лікарчук, директор ДОУ «Навчально-методичний центр з питань якості освіти».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: