УГСПЛ підписала Меморандум про співпрацю між Офісом Генпрокурора і громадськими організаціями - Українська Гельсінська спілка з прав людини
Повернутись назад

УГСПЛ підписала Меморандум про співпрацю між Офісом Генпрокурора і громадськими організаціями

Новина

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) продовжує співпрацювати з іншими організаціями та інституціями, щоб забезпечити права людини в умовах збройного конфлікту. 

Одним із важливих кроків у цьому напрямку стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Офісом Генерального прокурора та організаціями громадянського суспільства. Меморандум впроваджує стандарти з документування воєнних злочинів та закладає основи для більш тісної співпраці у захисті прав постраждалих.

Відбулося підписання Меморандуму під час Стратегічної сесії Міжнародної ради експертів при Офісі Генерального прокурора, яка вже 2 роки працює в оновленому форматі і на сьогодні налічує понад 80 громадських організацій та більше ніж 140 експертів. 

«Ми працюємо в кількох напрямках. Захист активістів, захист і повернення дітей, захист військовослужбовців — завдяки плідному діалогу вдається реагувати на конкретні випадки можливого порушення прав, визначати поточні проблеми в системі кримінального переслідування за воєнні злочини», — підкреслив важливість діалогу між організаціями громадянського суспільства та Офісом Генерального прокурора виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко.

Як зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін: «Ми починали роботу з 6 робочих груп. Зараз їх вже 14 за різними напрямами співробітництва і не лише у сфері розслідування воєнних злочинів, а й у напрямах захисту прав військовослужбовців, протидії злочинам проти довкілля, захисту потерпілих і свідків, а також прав громадських активістів, волонтерів і журналістів та інших. Цьогоріч започатковано новий напрям захисту культурної спадщини, який потребує подальшої уваги та розвитку».

Підписали документ також дружні організації: Центр прав людини «ZMINA», Харківська правозахисна група, Медійна ініціатива за права людини та інші.



Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram — УГСПЛ пише | Telegram з анонсами подій Twitter Youtube | Viber