Публікація

УГСПЛ досліджує громадську думку щодо ролі профспілок у захисті прав людини

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) проводить дослідження проблеми захисту прав людини через діяльність професійних спілок як важливого фактору захисту трудових прав.

В усьому світі визнаним ефективним способом відстоювання інтересів працівників, пов’язаних зі здійсненням їхньої трудової діяльності, є об’єднання в громадські організації – профспілки. Це право закріплене також у ст. 11 Конвенції про захист прав і основних свобод людини. Але не менш важливою є й оцінка ролі та спроможності професійних спілок як організацій, які захищають й інші права своїх членів.

Крім того, сучасні виклики, які постали перед сферою трудових відносин у зв’язку із карантинними обмеженнями внаслідок пандемії COVID-19, зумовили необхідність дослідження, які механізми захисту прав працівників працюють, а які ні. Важливим також є розуміння ролі профспілкових організацій в їх застосуванні. Враховуючи, що в Україні триває процес законодавчих трансформацій, спрямованих на зміну підходів у правовому регулюванні сфери праці, відповідь на ці питання допоможе у виборі найбільш оптимальних підходів.

Беручи до уваги зазначене, УГСПЛ звертається до усіх бажаючих з проханням висловити свою думку з приводу означених вище питань відповісти на декілька запитань за наступним посиланням: https://forms.gle/BpjpGsddTYTttmNH8

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: