Публікація

УГСПЛ долучилася до обговорення питань щодо покращення якості правових послуг для вразливих груп жінок в форматі семінару-практикуму

19 березня 2019 року УГСПЛ долучилася до обговорення питань щодо покращення якості правових послуг для вразливих груп жінок в форматі семінару-практикуму. 


Захід був організований Асоціацією жінок-юристок України “ЮРФЕМ” у приміщенні правового клубу “PRAVOKATOR” .

Під час заходу представники громадських організацій, центрів безоплатної правової допомоги, юристи(ки) та адвокати(ки) обмінювалися актуальною інформацією та власними напрацюваннями щодо:
– доступу до правосуддя жінок із вразливих груп: які живуть з ВІЛ, які вживають наркотики, які входять до котрольних груп ризику.
– множинної дискримінації жінок з вразливих груп, у тому числі гендерно-обумовленого насильства.

Повна програма заходу тут

Практична частина заходу була присвячена роботі в групах в формі аналізу та підготовки рекомендацій з таких питань:

  1. Особливості та проблеми надання правової допомоги жінкам, які живуть з ВІЛ;
  2. Особливості та проблеми надання правової допомоги, жінкам, які вживають наркотики;
  3. Особливості та проблеми надання правової допомоги, жінкам секс індустрії.

Основну та спільну рекомендацію для вирішення перелічених проблем було сформовано як ініціативу до проведення активної та якісної інформаційної політики про різні аспекти роботи у справах про захист людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, які вживають наркотики, працівників секс індустрії. До сьогодні Україною шириться багато міфів та упереджень в суспільстві. Організації та фахівці, що спеціалізуються на наданні правової допомоги контрольним групам, а також представники державної влади мають підвищувати свою кваліфікацію, розвивати толерантне ставлення, враховувати всі складнощі та особливості роботи в таких справах.
Потребує змін також і нормативно-правова база, яка містить неточності і відверті суперечності.

Цей захід став одним з серії запланованих круглих столів та семінарів, присвячених захисту прав вразливих груп населення, тож за результатами проведення серії заходів буде підготовлено  методичні рекомендації для юристів та адвокатів, які працюють з цією проблематикою в Україні.

Посилання на пост організаторів: https://www.facebook.com/jurfem/posts/339504530019110

Українська Гельсінська спілка з прав людини виконує проект «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: