Публікація

УГСПЛ буде продовжувати допомогу ромам за проектом «Сприяння соціалізації ромського населення та захист його прав»

Після участі у тренінгах поліції з питань роботи на деокупованих територіях УГСПЛ продовжила розвиток спільних з МВС України ініціатив у сфері захисту прав людини.

26 березня 2019 року виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко увійшов до складу постійної робочої групи з питань правоохоронної та міграційної діяльності у складі Міжвідомчої робочої групи з питань виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року. Ще двоє представників УГСПЛ – д.ю.н. Андрій Галай та д.ю.н. Олег Мартиненко – були включені до роботи групи на правах залучених експертів.

Реалізуючи за підтримки МФ «Відродження» проект «Сприяння соціалізації ромського населення та захист його прав», УГСПЛ залучилася до розробки алгоритмів дій (СОП – Стандартних операційних процедур) органів поліції та місцевого самоврядування щодо гармонізації вимог громадської безпеки та інтересів ромської спільноти.

Згадані алгоритми перш за усе стосуються випадків створення стихійних поселень представниками ромської національної групи, у разі чого головним завданням органів влади має стати забезпечення громадської безпеки та превенція злочинів на ґрунті ненависті.

Беручи за основу наробки Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України, робоча група має намір:

  1. Створити протягом квітня 2019 року Стандартні Операційні Процедури;
  2. Закріпити зазначені СОП відомчими наказами;
  3. Продовжити роботу над проектом Концепції соціалізації ромського населення та превенції порушення прав ромів органами влади.

Юридична та адвокаційна допомога ромському населенню здійснюється УГСПЛ у рамках проекту «Сприяння соціалізації ромського населення та захист його прав» за підтримки МФ «Відродження».

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: