Публікація

У запорізькому виші відкрилась освітня правозахисна виставка

Мандрівна виставка «Кожен має право знати свої права» проходить на базі Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Відкриття виставки у Запоріжжі відбулось 18 квітня 2017 року. Експозицію відвідують учні та студенти міста. Особливістю є те, що екскурсії виставкою проводять молоді гіди – студенти, які напередодні пройшли спеціальне навчання принципом «рівний-рівному».

IMG_20170413_172732

Під час семінару з підготовки гідів його учасники ознайомилися з 25 стендами виставки, які містять висловлювання відомих людей і молодих активістів, що відстоюють права людини; фотографії та малюнки, відомості про історичні факти, цитати із документів і рішень міжнародних органів з захисту прав людини та багато іншого, що дозволяє створити широке поле для дискусії про права людини.

IMG_20170413_173943

IMG_20170413_172600

Виставка є своєрідним майданчиком для подібних дискусій на актуальні проблеми, що турбують кожного відвідувача та громаду в цілому.

IMG_20170413_171917

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ MART http://mart-ngo.org.ua/ua за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” http://www.irf.ua/i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини” http://edu.helsinki.org.ua/, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано в рамках ініціатив, які впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини http://helsinki.org.ua/: проекту «Права людини понад усе» за підтримки  Міністерством міжнародних справ Канади та програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  «Права людини в дії», в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: