Публікація

У Запоріжжі пройшов семінар з підготовки гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права»

Семінар з підготовки гідів мандрівної освітньої виставки відбувся на базі Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 13-14 квітня.

Учасниками семінару стали студенти Запорізького національного університету (ЗНУ), Запорізького національного технічного університету (ЗНТУ) та Класичного приватного університету (КПУ).

IMG_20170413_142355

Під час семінару учасники не лише ознайомилися зі стендами виставки, а й отримали широке поле для дискусії про права людини.

Умовно, матеріал стендів виставки складається з трьох основних блоків:

Перший блок включає в себе філософію, історію, еволюцію прав людини. Інформація панелей цього блоку спрямована на розкриття змісту базових положень концепції прав людини. Матеріал панелей підкріплений зображеннями історичних постатей та подій, посиланнями на історичні документи, цитатами визначних особистостей.

IMG_20170413_145116

Другий блок присвячений окремим стандартам прав людини і основоположних свобод. Кожна панель містить вислови молодих людей, короткий зміст певного поняття, інформацію про справи Європейського суду з прав людини, пояснення норм права, опис дій на захист прав людини, візуальні об’єкти, які дозволяють розкрити зміст поняття.

Третій блок є специфічним, він розповідає про права дитини: розуміння, історію та еволюцію цієї концепції, Конвенцію ООН про права дитини. На першій панелі була подана історія становлення прав дитини, друга панель розкриває суть самого поняття, а третя містить інформація про Конвенцію.

IMG_20170413_143716

IMG_20170413_172732

IMG_20170414_122320

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» була розроблена у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ http://helsinki.org.ua/ MART http://mart-ngo.org.ua/ua за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” http://www.irf.ua/i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини” http://edu.helsinki.org.ua/, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov  та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: