Публікація

У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відбулася лекція “Воєнні злочини на Донбасі”

Адвокат УГСПЛ Максим Тимочко розповів курсантам інституту про особливості роботи правозахисних організацій та правоохоронних органів в напрямку подолання безкарності за серйозні порушення норм гуманітарного права, вчинених в ході збройного протистояння на Сході України.

На лекції юрист обговорив з слухачами також питання кваліфікації збройного конфлікту між Україною та Російською Федерацією, та механізми захисту прав людини в умовах збройного конфлікту. Максим Тимочко відзначив важливість сьогоднішньої лекції саме для курсантів, які мають спеціальність у сфері військово-цивільного співробітництва та права.

«Знання МГП та механізмів захисту прав людини для цих категорій військовослужбовців є необхідною і критичною. Документування та фіксація воєнних злочинів, вчинених в ході бойових дій як правило розпочинається саме з військових частин, батальйонів та інших підрозділів. Саме тому ми вирішили сфокусуватись на посиленні компетентності майбутніх військових та розповісти їм про методи своєї роботи», – розповів після лекції Максим Тимочко.

Зокрема адвокат УГСПЛ представив курсантам нещодавно підготовлене подання до Міжнародного кримінального суду, над яким працювали аналітики та адвокати УГСПЛ спільно з працівниками Головної військової прокуратури та наочно показав їм, наскільки важливим є правильне документування порушень МГП для притягнення винних до відповідальності.

Також повідомляємо, що УГСПЛ, за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», оголошує про початок базового курсу з міжнародного гуманітарного права на базі військового Інституту. Юристи організації будуть залучені для навчання курсантів з основ МГП в контексті збройного конфлікту на Донбасі та в Криму, яке буде тривати до кінця грудня 2019 року.

Аналогічна відкрита лекція для всіх бажаючих відбудеться у вівторок, 29 жовтня. Усі подробиці можете дізнатися ТУТ.

Довідково: Лекція і презентація подання до МКС стали можливими у рамках проекту “Подолання безкарності за масові порушення прав людини та інші міжнародні злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту”, який реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: