Публікація

У Верховній Раді відзначили День прав людини, – фото

7 грудня 2018 року у Верховній Раді України відзначили 70 років від Дня прийняття Загальної декларації прав людини

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини. Саме 10 грудня 1948 року, тобто 70 років тому, у Парижі було прийнято Загальну декларацію прав людини.

Захід організувв Комітет ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. За підтримки  партнерів, серед яких – Уповноважений ВРУ з прав людини, міжнародні організації – Моніторингова місія ООН, ПРООН, ЮНІСЕФ, ООН ЖІНКИ, УВКБ ООН, та правозахисні громадські організації – Українська Гельсінська спілка з прав людини, Центр інформації про права людини, БФ Чіріклі, ГО “Фундація DEJURE”, БФ “Право на Захист”, БФ “Восток-СОС”, ГХ “Група Впливу”, Донбас-СОС, “Програма “Радники”, ГО “Крим-СОС”, ГО “Медійна ініціатива за права людини”, 100% ЖИТТЯ, АЛЬЯНС.ГЛОБАЛ та ін.

У події взяли участь голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Координаторка системи ООН і Координаторка з гуманітарних питань та Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані, Голова Моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова, Перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова, а також низка представників правозахисних організацій, включаючи Українську Гельсінську спілку з прав людини, Центр інформації про права людини, Восток-СОС, Медійну ініціативу за права людини та інші.

Оснат Лубрані, Координатор системи ООН, Координатор з гуманітарних питань і Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні
Фіона Фрейзер, Голова Моніторингової місії ООН з прав людини
Олена Семьоркіна, Даря Свиридова (УГСПЛ) та Марія Томак, Медійна ініціатива за права людини

Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, виступив на прес-брифінгу з нагоди Міжнародного дня прав людини, підбиваючи проміжні підсумки того, що вдалось зробити протягом року для забезпечення і захисту прав людини.

Виконавчий директор УГСПЛ заявив, що для “Спілки та багатьох інших правозахисних організацій одним з головних індикаторів оцінки роботи держави є стан наближення до стратегічних цілей, визначених Національною стратегією у сфері прав людини та виконання урядового Плану дій”.

«З 2014 року ми маємо додатковий пласт проблем, пов’язаних з впливом збройного конфлікту на права і свободи людей, – зазначив виконавчий директор УГСПЛ. –  Це насильницькі зникнення, позасудові страти, катування, безпідставне позбавлення свободи людей на тимчасово окупованих територіях, незаконне переміщення з тимчасово окупованих територій громадян України на територію держави-агресора; жертви серед комбатантів та цивільного населення, втрата житла і майна, масове внутрішнє переміщення, екологічні проблеми».

 

Виконавчий директор УГСПЛ Олександр Павліченко, Валерія Лутковська та Тетяна Печончик
Фрагмент з вистави Театру для діалогу

Керівник аналітичного напрямку УГСПЛ Олег Мартиненко та керівниця освітнього напрямку Валентина Потапова

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: