Публікація

У Ваpшаві сьогодні почали „міряти” людей

Відкриваючи цю щорічну конференцію, яка зібрала цього року біля 500 учасників Голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ Болгарії Соломон Пессі засудив нещодавні терористичні акти в Мадриді та Беслані означивши їх як „жорстокі напади на найвищу людську цінність – наше вільне життя”.

За інформацією, у Нараді візьмуть участь офіційні делегації 55 держав-учасників ОБСЄ, представники міжнародних і регіональних організацій (ООН, Рада Європи, Європейський союз, Міжнародна організація з питань міграції та ін.), а також представники неурядових організацій.

Відомо, що на форумі сторони обговорять більше 30 актуальних питань, що стосуються сфери людського виміру ОБСЄ (права і свободи людини, боротьба з різними формами нетерпимості, питання протидії торгівлі людьми, забезпечення прав національних меншин, біженців і вимушених переселенців, єдині виборчі стандарти і др).

Сторони проаналізують ефективність функціонування відповідних інститутів і механізмів Організації (Верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин, Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, довгострокових місій і присутності ОБСЄ на місцях) з метою пошуку шляхів подальшого вдосконалення їхньої діяльності.

Підсумки варшавського форуму матимуть важливе значення для підготовки майбутньої зустрічі Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Софії 6-7 грудня цього року.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: