Публікація

У справі Гладчука винні всі – міліція, суд, прокуратура

 

Про це в своєму рішенні зазначив Шевченківський районний суд міста Києва. І стягнув з цих інстанцій 125 тисяч гривень. Проте позивач та його адвокат Олег Левицький вважають, що стягнути потрібно набагато більше. Адже Гладчук став жертвою справжнього кримінального переслідування з боку держави, а не прикрої судової помилки.

Нагадаємо, що Голова громадського об’єднання «Молодь – надія України» Вадим Гладчук з колегами майже місяць пікетували Тендерну палату України (ТПУ). Вимоги пікетувальників були не складними, проте, і не зручними – припинити блокування створення непідконтрольного Тендерній палаті державного сайту оголошень про тендерні закупівлі. А також припинити корупційні дії почесного голови Палати Олександра Ткаченка.

1 серпня 2007 року під час чергового мітингу працівники Солом’янського РУГУ МВС затримали Вадима Гладчука, нібито для розгляду його заяви щодо неправомірних дій народного депутата Ткаченка, який розбив відеокамеру під час попередніх мітингувань Тендерної палати. Вже у відділку Вадим з подивом дізнався, що його звинувачують у пограбуванні будівельних інструментів, яке сталося два роки тому. При чому до цього моменту Вадим Гладчук постійно знаходився в межах Києва, але до міліції ані повісткою, ані в інший спосіб не викликався.

Кримінальна справа про пограбування була відкрита 27 червня 2005 року, а злочин був скоєний 30 серпня 2005 року. Як слідчий здогадався про майбутнє пограбування та його виконавця можна тільки диву даватись. Також в постанові про порушення кримінальної справи не наведено конкретних обставин скоєння злочину, не зазначено, яких тілесних ушкоджень завдано «потерпілим», які саме інструменти були викрадені.

Не дивлячись на всі викладені вище аргументи, ознайомившись з якими приходиш до висновку, що справа – замовна, Вадима Гладчука утримували в ізоляторі досудового слідства. Адже Солом’янський районний суд продовжив Вадиму Гладчуку строк його затримання до 10 діб.

Наразі Вадим Гладчук та адвокат Олег Левицький звернулися зі скаргою до апеляційного суду міста Києва. Якщо їм вдасться переконати склад суду у своїй правоті стосовно дійсного розміру завданих збитків, неправомірні дії міліції, суду та прокуратури будуть коштувати державі близько 470 тис. грн.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: