Публікація

У Росії не існує відокремлення церкви від держави

Про це на прес-конференції, присвяченій темі корупції в державно-конфесійних стосунках, заявили голови науково-дослідницької організації Інститут свободи совісті Сергій Бур’янов та Сергій Мозговий.

Окрім того, на прес-конференції, де були присутні представники різних конфесій, представили книга Бур’янова і Мозкового „Проблема реалізації свободи совісті і тенденції у стосунках держави з релігійними об’єднаннями Росії”. Як заявили самі автори, основним їх завданням була постановка проблеми, а також визначення методологічних підходів для реалізації свободи совісті кожного.

„Ми не копалися у брудній білизні православної церкви, насамперед ми звинувачуємо владу. Ми пишемо про порушення Конституції і закликаємо відділити церкву від держави хоча б у галузі права”, – заявили автори книги.

Більшість звинувачень про порушення основних принципів демократичного суспільства була висловлена на адресу Російської Православної церкви, принципи відносин якої з державою С. Бур’янов назвав системою протизаконного лобізму.

У підсумку організатори зустрічі запропонували провести круглий стіл на тему „Свобода совісті і правозахисні організації”.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: