Публікація

У Німеччині відбувся показ фільму «Заручники Путіна» та низка адвокаційних зустрічей

Стрічка розповідає історії окремих ув’язнених із політичних мотивів – як тих, хто вже звільнений, так і тих, хто досі утримується, зокрема, Євгена Панова, Павла Гриба, Ахтема Чийгоза, Геннадія Афанасьєва. Фільм створили спільними зусиллями польських документалістів та координаторки інформаційної платформи  «Євромайдан Прес» Алі Шандри.

Показ у Берліні ініціювала Марі-Луїз Бек, колишня німецька парламентарка, яка в своїй тепер суто громадській діяльності досі приділяє багато уваги Україні. Перед переглядом гості показу взяли участь у флешмобі на підтримку громадського об’єднання «Кримська солідарність». Після – дискусія, серед учасників якої – експертка Програми USAID «Права людини в дії» Марія Томак.

Протягом двох днів перебування у Берліні, Марія Томак разом із Алею Шандрою та братом Євгена Панова Ігорем Котелянцем, взяла участь у низці зустрічей із німецькими депутатами, представниками Офісу Канцлера Ангели Меркель, а саме – заступником голови Департаменту двосторонніх відносин з країнами Східної Європи Матіасом Люттенбергом, Спеціальним уповноваженим з питань України, керівником робочого штабу з питань України МЗС Німеччини Послом Андреасом Протманном, а також експертами берлінських «мозкових центрів», правозахисниками. У приміщенні Посольства України в Берліні відбулася зустріч із журналістами та активістами.

«На усіх зустрічах наші ключові меседжі стосувалися факту розростання проблеми політично мотивованих переслідувань, відсутності перемовного майданчику щодо кримських заручників і тих, хто утримується в Росії, а також необхідності запровадження персональних санкцій у зв’язку з порушеннями прав людини, в тому числі, останніх масових арештів у Криму», – розповіла Марія Томак.

Нагадаємо, Кремль досі утримує в окупованому Криму та РФ щонайменше 73 громадянина України, які переслідуються з політичних мотивів (імовірно, до цього додадуться ще 23 прізвища переважно активістів Кримської солідарності, які були захоплені під час масових обшуків наприкінці березня), 24 військовополонених моряків та понад 118 заручників на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: