Публікація

У Львові зросла кількість злочинів, вчинених неповнолітніми

На думку начальника служби у справах неповнолітніх ЛОДА Володимира Лиса, однією з причин цього явища є фінансова скрута. “Батьки не спроможні забезпечити забаганки своїх дітей, тож ті знаходять “спосіб”, як зробити це самотужки”, – говорить він кореспондентові “ВЗ”. “Окрім того, це наслідок засилля насильства, яке ми спостерігаємо останніми роками у медіа, кіно тощо”, – додає начальник відділу у справах дітей Львівського міського управління міліції Мар’яна Мавдрик.

Серед злочинів, вчинених особами, що не досягли 18 років, здебільшого хуліганство, крадіжки та пограбування.

“Переважно неповнолітні злочинці – діти з проблемних сімей, – продовжує пані Мар’яна. – Батьки або п’ють, або на заробітках і взагалі не слідкують за своїми дітьми. Буває, що підліток виховується у нормальній сім’ї. Для родичів звістка про те, чим займається їхня дитина, стає шокуючою несподіванкою”.

За словами пані Мар’яни, останнім часом спостерігаються зміни у поведінці малолітніх злочинців. Все поширенішими стають відверті грабежі, тобто “відкриті” злочини, пов’язані із застосуванням сили, тоді як раніше більш “популярними” були крадіжки. Окрім того, складні підлітки змінили “місце дислокації”. Притони у підвалах – це вже минуле. Тепер вони “відкриті для світу” – збираються на вулицях, дитячих, спортивних майданчиках. “З їхнього боку – це своєрідна хитрість, – говорить пані Мар’яна. – Притон наші співробітники можуть викрити, і виникнуть проблеми. А до зібрання на вулиці важко висловити якісь претензії. Завжди можна відказати: “Ми зустрілися просто поговорити”.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: