Публікація

У Києві відбувся другий очний семінар у рамках навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів»

Зустріч проходила з 28 по 30 липня У семінарі взяли участь 25 адвокатів та суддів зі всієї України.

Учасники курсу є слухачами навчального курсу, який впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

1

Ціллю семінару було ознайомитися з практичним застосуванням знань, отриманих під час заочного навчання з тем “право на життя”, “право не піддаватися тортурам і нелюдському поводженню” та “право на особисту свободу” (статті 2, 3 та 5 ЄКПЛ).

 

Під час семінару було розглянуто права, передбачені стт. 2, 3, 5 Конвенції та їх окремі аспекти; розглянуто стандарти статей 3 та 5 на національному рівні; визначено проблемні моменти, з якими зіштовхуються учасники під час роботи на курсі; закріплено отриманні знання шляхом проведення дискусій і виконання практичних завдань.

Окремо була приділена увага роботі з практичним завданням, яке було необхідною умовою успішного закінчення модулю: експерти курсу провели роботу з найбільш поширеними недоліками.

2

Очний семінар є частиною навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів», що впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав  людини. Загальною метою курсу є сприяння дотриманню та захисту прав і свобод людини в Україні, імплементації міжнародних стандартів прав людини в національну правову систему через посилення професійного потенціалу практикуючих судових юристів.

Цей захід став можливим завдяки проекту «Права людини в дії», який впроваджує Українська Гельсінська спілка з прав людини завдяки щедрій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: