Публікація

У Києві відбулась лекція судді ЄСПЛ

Виступ пані Ганни Юдківської мав місце в Академії адвокатури України минулої п’ятниці, 18 березня.

Тема лекції була визначена як «Еволюція в тлумаченні Європейским судом фундаментальних прав: розвиває це стандарти людської гідності чи тривіалізує концепцію

Ключовим мотивом обговорюваної проблеми постала розбіжність між викликами часу стосовно фундаментальних прав та оригінальними положеннями Конвенції про права людини та основні свободи. Протягом години пані Юдківська аналізувала специфіку змін концепції, наводячи конкретні приклади звернень щодо порушення прав із досвіду різних країн Європи. Решта часу залишилась на діалог зі слухачами, які не залишили у залі Академії вільних місць.

Ганну Юдківську було обрано суддею Європейську суду з прав людини від України у квітні 2010 року, строком на 9 років. За її плечима двадцятирічна правозахисна діяльность, робота радником Комісара Ради Європи з прав людини, викладання європейського права і ступені магістра права в Страсбурзькому університеті та доцента Академії адвокатури України.

DSC_4807

DSC_4678

DSC_4754

DSC_4742

DSC_4770

DSC_4793

DSC_4675

DSC_4803

DSC_4781

Захід було організовано Українською Гельсінською спілкою з прав людини, за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Під час події було організовано пряму трансляцію та, в свою чергу, започатковано офіційний відеоканал УГСПЛ. Повне відео лекції можна переглянути нижче:

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: