Публікація

У Києві відбудеться акція сімей потерпілих у так званих “кур’єрських справах”

Завтра, 28 листопада 2017, о 10.00 біля Солом’янського райсуду (вул. Шутова, 1) відбудеться акція, організована родинами потерпілих у так званих “справах кур’єрів”

Наприкінці 2016 року Національна поліція заявила про арешт організаторів вербування громадян України, яких експлуатували та залучали до наркоторгівлі у Росії. Жертви торгівлі людьми опинились в РФ за ґратами. З червня 2017 року провадження перебуває в Солом’янському райсуді Києва, утім, за 4 місяці розгляд справи по суті так і не розпочався. Натомість, на початку жовтня колегія відправила обвинувальний акт на допрацювання.

1 грудня 2017 року спливає термін запобіжного заходу для обвинувачених, а судове засідання щодо його продовження станом на ранок понеділка 27 листопада ще не призначене. Родини потерпілих вийдуть до приміщення суду з мирною акцією та двома вимогами:

  1. В найкоротші терміни призначити засідання щодо розгляду клопотання прокуратури щодо продовження запобіжного заходу для обвинувачених у “справі вербувальників” та розглянути це клопотання до 1 грудня 2017 року.
  2. Після півроку від моменту передачі обвинувального акту до суду нарешті розпочати розгляди справи по суті.
Фото обкладинки – С. Козлюк, Український Тиждень

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: