Публікація

У Криму Сулеймана Кадирова засудили до двох років умовно за коментар у Фейсбуці

1 березня у Феодосії  окупаційна “влада” засудила кримськотатарського активіста на два роки умовно із забороною публічної діяльності. Причиною став коментар у соцмережі про український Крим.

Українська Гельсінська спілка з прав людини рішуче засуджує дії російської окупаційної влади в Криму щодо незаконного політично мотивованого переслідування кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова. Ця та інші справи є демонстративними прикладами придушення владою РФ будь-яких проявів свободи слова в Криму та незгоди з окупацією півострову.

кадиров сулейман

Сам вирок Кадиров прокоментував як “російське кривосуддя”. «Це був очікуваний вирок. Це Росія, і її російське правосуддя завжди було і буде залежним від спецслужб. Це доказ того, як вони зі страху все підряд штампують, шаблонно шиють кримінальні справи. Це стосується не тільки мене, а й усіх політв’язнів», – сказав він.

Також активіст зазначив, що планує скаржитись до Європейського суду з прав людини.

Перший обшук його будинку силовики окупаційної влади здійснили 5 жовтня 2016 року. Після цього Кадирова звинуватили у закликах до невизнання кордонів Росії, а також у підтримці громадського об’єднання “Аскер”. Підставою для “кримінального” переслідування стала публікація відео в соціальних мережах з його підписом: «Я, Сулейман Кадиров, згоден: Крим – це Україна. Завжди таким був і буде. Дякую автору за відео. Підтримую». Кримінальна справа щодо нього була порушена 11 жовтня 2016 року. У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла Кадирова до переліку екстремістів і терористів.

Джерела – Крим.Реалії, Центр інформації про права людини
Фото – Copyright © 2018 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: