Публікація

У Хмельницькому відзначили 40-річчя Української Гельсінської групи

10 листопада 2016 року у Хмельницькому відбувся круглий стіл, присвячений 40-річчю створення Української Гельсінської групи. Організаторами заходу були громадська приймальня Української Гельсінської спілки у місті Хмельницькому, що діє на базі ХОГО “Подільська правова ліга”.

Цього року в Україні відзначається 40-річчя створення Української Гельсінської групи. Пройшовши крізь покоління, крізь тоталітарний режим, рух за права людини на пострадянському просторі сьогодні зумів піднятися і досягти помітних результатів. Сьогодні в Україні питання захисту прав людини в умовах конфлікту на Сході є надзвичайно актуальним. 40-а річниця створення Української Гельсінської групи – гарна нагода згадати історію українського народу, звернути увагу на важливість дотримання та захисту прав людини.

zahid

У заході взяли участь представники Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, Регіонального та Хмельницького місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та школярі Хмельницького ліцею №17.

Під час круглого столу юристи розповіли історію створення УГГ, всі учасники спільно обговорили значення діяльності правозахисників для України. Після обговорення відбувся перегляд документального фільму “Українська Гельсінська група: вектор визначено (Фільм 1)”.

Під час заходу також відбулась презентація конспекту лекцій “Українська Гельсінська група: історія та сучасність”.

acejvm7dt00

Приємним подарунком для Громадської приймальні УГСПЛ у м. Хмельницькому стала лялька-мотанка, яку учні ліцею № 17 власноруч виготовили та вручили юристам на свято.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: