Публікація

У Харківському національному педагогічному університеті підготували гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права»

15 та 16 березня на базі історичного факультету Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди пройшов семінар з підготовці гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права».

Учасниками семінару стали студенти історичного факультету.  Захід відбувся у рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

17426381_1279800898722556_2132685741499162001_n

Під час семінару студенти мали змогу ознайомитись з матеріалами виставки, що включає в себе 25 стендів. Стенди містять висловлювання відомих людей і молодих активістів, які відстоюють права людини, фотографії і малюнки, відомості про історичні факти, цитати із документів і рішень міжнародних органів з захисту прав людини та багато іншого, що дозволяє створити широке поле для дискусії й отримати інформацію про права людини.

Ця модель мандрівної виставки є методичним інструментом навчання правам людини, але її сила в тому, що вона дозволяє привертати увагу широкого кола людей до проблем, пов’язаних з правами людини, мобілізувати місцеві громади, впливати на офіційну освіту.

Також, її особливістю є те, що екскурсії виставкою проводить молодь для молоді.

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» була розроблена у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ MART за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov  та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: