Публікація

У Дніпрі пройшов семінар з підготовки гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права»

15-16 травня на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова відбувся семінар з підготовки гідів мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права».

IMG_20170516_100338

Учасниками семінару стали студенти Міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій. Під час заходу вони не тільки ознайомилися зі стендами виставки, які містять висловлювання відомих людей і молодих активістів, які відстоюють права людини, фотографії і малюнки, відомості про історичні факти, цитати із документів і рішень міжнародних органів з захисту прав людини, а й мали змогу ознайомитися з еволюцією прав людини, що дозволило створити широке поле для дискусії й отримання інформації про права людини. Семінар пройшов у невимушеній атмосфері.

IMG_20170516_100025

До 1 червня виставка стає своєрідним майданчиком для дискусій про права людини та актуальні проблеми, що турбують кожного відвідувача та громаду в цілому.

IMG_20170516_124525_1

IMG_20170516_095525

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» була розроблена у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ MART  за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” і з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: